Idei amenajare, PAVAJ PLACAJ PIATRĂ, Piatra decorativa, TERASA GRADINA SOCLU

Grădina, terasă, alei, amenajări esențiale – Pavaj de Piatră Naturală

pavaj_piatra_naturala
0
(0)

Pavaj Piatră Naturală

Piatră naturală este deja cel mai recomandat material pentru amenajările exterioare, fiind o alegere versatilă pentru casă și grădina. Varietatea culorilor și texturilor, dar mai ales rezistența foarte mare în timp (vezi Piramidele din Egipt sau Colosseum în Italia) îți garantează acest tip de material că fiind cea mai bună varianta, față de orice alt material fabricat artificial (ex. Gresie, Faianță, Porțelan, Piatră decorativă turnată, etc)

Când dorești să amenajezi zona de alei și terasă pentru casă și grădina, trebuie să ții cont atât de partea de design cât și de utilitatea practică a zonelor de placare cu piatră naturală. Astfel avem următoarele tipuri principale de Pavaje din Piatră Naturală:

Pavaj Piatră Naturală din Marmură

Una din opțiunile cele mai folosite, este pavajul de marmură pe nuanțe calde de bej-gălbui, tratată special pentru exterior cu finisaj ușor antiderapant (periat – un aspect tip coajă de portocală dar puțîn satinat).

Un alt avantaj acestui tip de pavaj este că are o structura compactă și omogenă (fără găuri ce trebuiesc chituite artificial – că în situația Pavajului de Travertin spre ex) ceea ce face că întreținerea să fie ușoară și rezistență în timp să fie ridicată.

Acest tip de Pavaj din Marmură este recomandat pentru zonele cu trafic pietonal și auto ușor (pentru amenajările rezidențiale) și este disponibil în plăci cu dimensiunea de 60×60 sau 60×30 și grosimea de 2 cm sau 3 cm pentru un trafic auto mai greu.

Pentru gama de Pavaj din Marmură accesează acest LINK

Mai multe detalii despre acest tip de rocă naturală puteți găsii AICI

Pavaj Piatră Naturală din Granit

Altă varianta folosită în cazul zonelor care suportă un grad mai intens de uzură o reprezintă Pavajul de Granit antiderapant – Fiamat (este un finisaj puternic antiderapant rugos cu un aspect aspru, dar uniform și neted în același timp)

Granitul este o roca dura și mai rezistență decât alte pavaje naturale, folosită la placarile rezidențiale în special în zonele cu trafic auto intens unde se dorește o suprafață mai practică (în sensul rezistenței suprafeței la acizi sau alte substanțe puternice de curățare, în cazul unui trafic intens și care poate afecta frecvent suprafața pavajului)

Gama de culori însă în cazul Pavajului de Granit, este preponderent pe nuanțe mai închise cu tonuri predominant de Gri (tip sare și piper sau cu inserții de roz) și pe nuanțe mai calde – naturale de Roșcat – Grena

Pavajul de Granit este disponibil în plăci cu dimensiunea de 60×60 cu grosimea de 2 cm, ceea ce face că montajul să fie facil și rapid iar aspectul compact.

Pentru gama de Pavaj din Granit accesează acest LINK

Mai multe detalii despre acest tip de rocă naturală puteți găsii AICI

Pavaj Piatră Naturală din Travertin

Acest tip de roca naturală este mai pretențioasă datorită faptului care are o structură naturală de bază cu multe găuri pe toată suprafața și datorită acestui fapt, plăcile sunt chituite artificial pentru a masca aceste cavități.

Pavajul de Travertin la exterior, prezintă un risc mai ridicat de deteriorare, mai exact a zonelor zonele chituite artificial care se pot desprinde la variații mari de temperatura sau trafic intens (despre care multe persoane neavizate au impresia că sunt tot zone de piatră – fiind relativ la aceeași culoare) Pavajul de Travertin este indicat mai mult pe terase semiacoperite cu trafic pietonal ușor. Grosimea plăcilor standardizate de pavaj de travertin variază între 1.2cm și 3 cm.

Pentru gama de Pavaj din Travertin accesează acest LINK

Mai multe detalii despre acest tip de rocă naturală puteți găsii AICI

Recomandări pentru montajul Pavajului din Piatră Naturală

Adezivi

Pavajul din piatră se poate monta pe Adeziv, dacă avem o suprafață de beton sau sapă turnată la nivel în prealabil, sau pe sapă semi-umedă

în cazul în care se dorește nivelarea zonelor în același timp cu montajul.

În cazul tipurilor de Adeziv, îți recomandăm pentru exterior un adeziv flexibil, cum este cel de la Weber MarmoPlus, special conceput să reziste în timp fluctuațiilor mari de temperatura. După montaj poți folosi un chit impermeabil profesional, pentru zonele fine de rosturi.

Pentru gama de Adezivi ccesează acest LINK

Curățare și întreținere – Pavaj din Piatră Naturală

Detergent Piatră Naturală

În funcție de tipul de Pavaj din Piatră Naturală, este indicat să folosești tipuri diferite de detergenți pentru curățare dar și substanțe de întreținere – protecție pentru menținerea aspectului în timp nealterat.

Pavajul din Marmură și Travertin se curată cu un detergent neutru (NU cu detergenți acizi) practic și cu apă și săpun în cazul în care nu ai la îndemână ceva special. Poți folosi și o perie de plastic dacă ai zone cu murdărie mai intensă.

Pavajul din Granit este mai rezistent și suportă inclusiv detergenți acizi și perii mai dure (în cazul în care ai zone care necesită acest lucru)

Pentru gama de Detergenți accesează acest LINK

Produse pentru Protecție Piatră Naturală

Protecția și întreținerea pavajului din Piatră Naturală se face prin aplicarea unui tratament de protecție la intervale de timp cuprinse între 1 – 2 ani (o substanță de impregnare – impermeabilizare) pe suprafață pavajului montat, după ce această a fost spălat bine și uscat. Aplicarea se poate face în două straturi la interval de 30 minute între ele și eventual apoi dacă este cazul se va șterge surplusul de substanță care a rămas deasupra suprafețelor. Aplicarea se poate face cu o rola sau o cârpă, dar în cantitate moderată (practic trebuie doar să observi suprafață că absoarbe substanță, dar nu trebuie aplicată în exces)

Pentru gama de Substanțe de Întreținere și protecție accesează acest LINK

Pentru mai multe detalii, ne poți lăsa un comentariu în formularul dedicat.

Dan Cîrjan,

STONEXPERT-ul tău în amenajările cu Piatră Naturală

https://www.instagram.com/stonexpert_stonexpert/

https://www.youtube.com/@stonexpert

Mob | Wapp: 0723.539.822

Cât de folositor ți-a fost acest articol?

Te rugăm să ne acorzi o notă!

Evaluarea medie 0 / 5. Voturi 0

Nici un vot până acum! Fii primul care votează această postare.

Dacă ți s-a părut utilă această postare...

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Ajută comunitatea

Lasă un comentariu sau o întrebare pentru a beneficia toată comunitatea de informații utile.